Centrum tradiční lidové kultury opět ožije ruchem řemesel.

Nenechte si ujít příležitost setkat se s řemeslníky a vyzkoušet si jejich řemesla!

V sobotu 16. září přijďte od 10 do 16 hodin obdivovat zručnost řemeslníků, krásu jejich řemesel a vyzkoušejte si sami, jak se co dělá.

Na jarmarku své řemeslo ukáží keramička Jana Široká z Třebíče, kovář Václav Noha ze Štěměch, kolář Aleš Uherka se synem z Bystrého u Poličky, košíkář Josef Pěnča z Rudíkova a řezbář Petr Chlubna z Jaroměřic nad Rokytnou. Výrobu vinutých perel předvede Jana Pašková z Třebíče a čerstvé koláče včetně horáckých upeče Petra Jonášová z Třebíče-Podklášteří. U každého stanoviště si mohou velcí i malí návštěvníci řemeslo sami vyzkoušet a svůj výrobek si odnesou s sebou domů.

V rámci řemeslnického jarmarku se uskuteční také dva typy rukodělných dílen určených především pro děti. Ty si mohou nazdobit perníčky s Jitkou Krátkou z Třebíče nebo si vyrobit pěkný dárek s drátenicí Stanislavou Holubovou z Přibyslavic.

Vstup volný.

Řemeslnický jarmark se bude letos konat už potřetí od vzniku Centra tradiční lidové kultury. Jako pozvánka a ochutnávka mohou posloužit následující obrázky a video z loňského roku.