Zveme vás 21. září 2022 do Centra tradiční lidové kultury na 16. ročník literárního happeningu Noc literatury.

Záměrem akce je netradičním způsobem přiblížit veřejnosti současnou evropskou literaturu prostřednictvím série veřejných čtení v atraktivních, či běžně nepřístupných místech.

Od 18 hodin si tam budete moci poslechnout četbu ukázek z knih tří evropských autorů v podání muzejníků Katiny Lisé a Milana Nohy a Ivety Ondráčkové z Městské knihovny v Třebíči.

Připraveny jsou úryvky z knih Euforie švédské autorky Elin Cullhedové, Bod nula Ukrajince Artema Čecha a Cizinka od Claudie Durascanti z Itálie.

Těšit se můžete i na hudební doprovod mladého kytaristy Andreje Bohatého a věříme, že vás nakonec potěší i malá modrotisková dílna, při níž vznikne společné modrotiskové dílo jako připomínka večera, jehož jedním z letošních hlavních témat je otevřenost.

Na akci spolupracují Městská knihovna v Třebíči a Muzeum Vysočiny Třebíč. A právě v zámecké konírně muzea můžete Noc literatury navštívit také, a to v kulisách stále probíhající výstavy historických kočárků a kolébek. Eva Novotná tam od 17 hodin bude číst z knížky Já Tituba, černá čarodějnice ze Salemu od francouzské spisovatelky Maryse Condéové.

Určitě přijďte, těšíme se na vás.

www.nocliteratury.cz

Podrobné informace na stránkách Městské knihovny v Třebíči.