WORKSHOP JE JIŽ PLNĚ OBSAZEN.

Přijďte si vyzkoušet techniku modrotisku do Centra tradiční lidové kultury. Workshop se uskuteční v pondělí 26. září v 17 hodin. Přihlásit se můžete SMS zprávou ve tvaru M269 na telefonním čísle 731 110 959. Počet účastníků je omezený (15), tak neváhejte.

Ke stručné pozvánce na další modrotiskový workshop přidávám ještě několik fotografií z dílen minulých. Chci jimi přiblížit atmosféru, která v Centru tradiční lidové kultury vládla a které zároveň ukazují tvůrčího ducha účastnic (ale chodí i muži) a různé výtvarné techniky a rozmanité způsoby tvoření vlastních vzorů či přesněji vlastního modrotiskového díla.

Co ale fotografie nepřenesou, je přátelská a pestrá debata, která se po krátkém čase rozproudí. A ukázalo se, že mezi účastnicemi je řada žen, co umějí škálu dalších rukodělných činností a co hledají spřízněné duše, se kterými by se mohly scházet a třeba plést. A protože se domnívám, že Centrum tradiční lidové kultury je pro takové aktivity jako stvořené, slíbil jsem jim, že se pokusím „dát dohromady“ skupinu, která by se v „Centru“ scházela a pletla. Obracím se tedy takto na každého, kdo by o společné pletení měl zájem. Dejte mi, prosím, vědět, že by Vás pletací dílny zajímaly, já předám kontakty na moc milou mladou maminku z Výčap, která s nápadem přišla, a společně bychom to zorganizovali. Třeba vznikne něco, co nám přinese radost. Napsat mi můžete sms nebo e-mail. Těším se.

Milan Noha

731 110 959

m.noha@muzeumtr.cz